«سفر امروز»: بخش نخست این مطلب به قلم محمدمحب خدایی، معاون پیشین گردشگری کشور، پیشتر منتشر شد. اکنون بخش دوم آن را میخوانید.
***
جناب آقای دکتر پزشکیان
آیا مطلع هستید که از درآمد ۷۷ هزار میلیارد تومان بیمه شخص ثالث، ۵۵ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت خسارتها میشود؟ در بسیاری از کشورها، بیمهها با بهرهگیری از گیمفیکیشنهای مختلف هزینههای خسارت را کاهش میدهند.
با استفاده از رویدادهای گردشگری و ظرفیتهای موجود در مسیرهای بینراهی، میتوان هزینههای خسارت بیمه شخص ثالث را که بیش از بودجه برخی وزارتخانهها است، کاهش داد. مقایسه خسارت ۵۵ هزار میلیارد تومانی بیمه شخص ثالث با بودجه وزارتخانهها، مانند وزارت راه و شهرسازی (۶۵ هزار میلیارد تومان)، وزارت نفت (۶۰ هزار میلیارد تومان)، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (۴۵ هزار میلیارد تومان)، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری (۱۸ هزار میلیارد تومان)، و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۲ هزار میلیارد تومان) نشاندهنده اهمیت موضوع است. همچنین، ۶۰ درصد تصادفات جادهای در ۳۰ کیلومتری شهرها، یعنی در مناطقی با بیشترین مجموعههای بینراهی، رخ میدهد.
اگر به اهمیت صنعت گردشگری از نظر دانشی و متدولوژی اعتقاد داشته باشید، فعالان این صنعت آمادگی دارند با ایجاد ایستگاههای ۳۰ و ۶۰ در مجموعههای بینراهی، حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان کاهش هزینه خسارت تصادفات را محقق سازند. از مبلغ کاهش یافته می توان ، ۱۰ هزار میلیارد تومان به بخش حفظ و حراست از میراث تاریخی و فرهنگی کشور اختصاص داد . باید توجه داشت همزمان با کاهش هزینه های ریالی ، کاهش هزینه های اجتماعی نیز تجربه خواهد شد. با کمک گرفتن از گردشگری در این پروژه می توان هزینه را به درآمد تغییر داد . همچنین در این ایستگاهها امکان معرفی ظرفیتهای تولیدی، تاریخی، فرهنگی، صنایع دستی و مکانهای گردشگری شهرهای اطراف نیز فراهم خواهد شد.
آقای رئیسجمهور
آیا مستحضرید که در عصر حاضر تولید ثروت افراد بیشتر از محل علم کسبشده به خلاقیت و مهارتهای ذاتی افراد وابسته است؟ به عنوان مثال، علی دایی، فارغالتحصیل رشته متالورژی از دانشگاه شریف، بیشترین ثروت خود را از استعداد ذاتیاش در فوتبال کسب کرده است.
آقای دکتر پزشکیان، رئیسجمهور محترم، اگر جنابعالی و دولت محترمتان به جایگاه صنعت گردشگری در تولید ثروت، به ویژه در بخش اقتصاد استعدادها، باور داشته باشید، آژانسهای گردشگری کشور میتوانند با توجه به تعدد محصولات گردشگری و اجرای تورهای کنج (کودک،نوجوان ، جوان ) برای کودکان، نوجوانان و جوانان، در تبلور مهارتهای نسلهای آینده نقشآفرینی کند.