«سفر امروز» از جلسه هتلداران و سرمایه‌گذاران گردشگری با صالحی امیری گزارش می‌دهد- ۳
شیروانی: مشکلات مالیاتی هتل‌های چهار و پنج ستاره باید برطرف شود/ اسکندریون: شیوه‌نامه نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری نیاز به اصلاح دارد

اعضای جامعه هتلداران ایران و روسای تشکل‌های گردشگری، در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از مهم‌ترین مشکلات و موانع در مسیر سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت گردشگری کشور گفتند و خواستار توجه به این چالش‌ها و حل آنها شدند.

به گزارش خبرنگار «سفر امروز» مشکلات مالیاتی هتل‌ها و چالش‌های هتل‌های چهار و پنج ستاره، معضل اجبار هتلداران به ارایه تخفیف به آژانس‌های مسافرتی و لزوم ارزی شدن نرخ هتل‌ها از جمله موضوعاتی بودند که در نشست اخیر هتلداران و سرمایه‌گذاران با وزیر گردشگری از سوی هتلداران مطرح شد.

در ادامه، بخش سوم گزارش «سفر امروز» از نشست سرمایه‌گذاران، هتلداران و نمایندگان تشکل‌های حرفه‌ای بخش خصوصی در حوزه گردشگری در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را می‌خوانید.

 

بعضی از هتل‌های چهار ستاره به خاطرات مالیات، خواستار تنزل درجه‌اند

شیروانینائب رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران و سرمایه‌گذار گروه هتل‌های باباطاهر در جریان نشست اخیر با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت:  مالیات ۵۰درصدی که در برنامه هفتم تصویب شده، موضوع این مالیات را از گذشته داشته‌ایم اما امروز میزان این مالیات در برنامه هفتم نیامده است. درخواست من از وزیر محترم این است که طرحی از سوی وزارت گردشگری به هیات دولت برود که هزینه بیش از ۵۰درصد اخذ نشده و هزینه اضافی برای هتلداران به وجود نیاید.

شهرام شیروانی، افزود: می‌طلبد که مساله مالیات بر ارزش افزوده هتل‌های چهار و پنج ستاره نیز مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد. در گذشته زحمتی کشیده شد و برای هتل‌های تا سه ستاره معافیت مالیات بر ارزش افزوده گرفتیم. امروز اما شاهد هستیم هتل‌هایی که تا چهار ستاره را اخذ کرده‌اند، به خاطر همین موضوع و بار و فشار مالی که ایجاد می‌شود، ممکن است ترجیح بدهند به سه ستاره تبدیل شوند. به نظرم یکی از دلایلی که سبب شده است تعداد زیادی هتل‌های چهار و پنج ستاره در کشور نداشته باشیم، همین است. این موضوع به گردشگری و به کشور خسارت وارد می‌کند.

او همچنین به مشکلات ناشی از فعالیت خانه‌های مسافر اشاره کرد و گفت: این‌که در فصل پیک سفر خانه‌مسافرها و اقامتگاه‌های غیرمجاز باید به طور گسترده مسافر داشته باشند و هتل‌ها خالی بمانند، بسیار جای تاسف دارد. ما به این موضوع انتقاد جدی داریم و خواستار رسیدگی به آن هستیم.

شیروانی در خصوص قانون عفاف و حجاب و اثرات آن بر فعالان گردشگری گفت: امروز این موضوع برای همه دوستان و همکاران ما در بخش خصوصی صنعت دغدغه ایجاد کرده است. قانون عفاف و حجاب اگر اجرا شود، مصیبتی به بار می‌رود که دامن‌گیر صنعت گردشگری خواهد شد.

 

لزوم ارزی شدن نرخ هتل‌ها

دبیر و عضو هیات مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران نیز در جریان نشست با وزیر گردشگری گفت: انجام خیلی از مسایل شاید در حیطه اختیارات وزارتخانه نباشد اما یقینا پیگیری وزارت گردشگری و وزیر محترم در هیات دولت راهگشا خواهد بود. به نظرم یکی از اقداماتی که آقای وزیر می‌توانند پیگیری کنند، اصلاح شیوه‌نامه نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری است. شیوه‌نامه‌ای که در سال ۱۳۹۴ تنظیم شده؛ زمانی که هتل‌ها امکان دریافت نرخ ارزی داشتند. در آن مقطع باتوجه به دریافت نرخ ارزی، هتل‌ها مکلف شدند به آژانس‌های مسافرتی ۲۵درصد تخفیف ارایه دهند. بعد از آن‌که متاسفانه امکان دریافت نرخ ارزی برداشته شد، هنوز هم دارند با همان شیوه عمل می‌کنند. درواقع تخفیف اجباری روی شیوه‌نامه گنجانده شده است.

کامیار اسکندریون در ادامه ضمن تاکید بر لزوم صدور اجازه برای دریافت نرخ ارزی از سوی مدیران واحدهای اقامتی گفت: هفت وزیر و رییس سازمان آمده و رفته‌اند و هنوز این مساله محقق نشده است. توجه داشته باشید که تمام هزینه‌ها و خریدهای هتلداران براساس ارز است و حتی اینطور که قبوض حامل‌های انرژی صادر می‌شود، می‌توان گفت که از این بخش هم بر مبنای نرخ ارزی هزینه دریافت می‌کنند. خواهش من این است که وزیر دستور فرمایند در این خصوص معاونت گردشگری ابلاغ نرخ ارزی را برای واحدهای اقامتی در دستور کار قرار دهند.

 

گردشگری، صنعت پابرجا در عصر هوش مصنوعی

فکوری در بخش دیگری از این نشست، علی اکبر فکوری، رئیس جامعه هتلداران لرستان با اشاره به مشکلاتی که امروز کشور با آن‌ها روبه‌رو است، گفت: حدود دو دهه است که روشن شده نفت مشکلات کشور را حل نمی‌کند. بنابراین باید به صنعتی مانند گردشگری که ظرفیت اقتصادی بسیار خوبی دارد، بیشتر توجه شود. باید نگاه‌ها به صنعت گردشگری تغییر کند. باید بتوانیم از نگاه سنتی به این صنعت عبور کنیم.

فکوری همچنین به لزوم توجه به فناوری‌های جدیدی مانند هوش مصنوعی اشاره کرد و یادآور شد که بسیاری از مشاغل به واسطه این فناوری‌ها در سال‌های آتی از بین خواهند رفت.

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران لرستان گردشگری را از معدود صنایعی دانست که حتی با آمدن هوش مصنوعی هم جذابیت و متقاضیان خود را از دست نخواهد داد و تاکید کرد که با توجه به این ظرفیت توجه بیشتر به این صنعت ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00