معاون صنایع دستی کشور گفت: هنرمندان سازنده زیورآلات سنتی یزد، توانایی و قابلیت این را دارند که دانش و آیندهپژوهی را با تکنیک خود جمع کنند و ارزیابان جهانی مطمئن باشند که فتح بازارهای جهانی در انتظار زیور آلات سنتی استان یزد است.
به گزارش«سفر امروز» مریم جلالی در نشست ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی در یزد، افزود: در سفر قبلی خود به یزد قول دادم تمام تلاشم خود را انجام دهم که این اقتصاد هویت بنیان به بازارهای جهانی متصل شود.
وی تصریح کرد: از سرمایه انسانی در یزد حرف میزنیم، از پیشکسوتانی که فرزندانی تربیت کردهاند که در تاریخ نمونهاند و تاریخ را زنده نگه میدارند.
معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه اینها پاسبانان میراث ما هستند افزود: ما گذشته را تازه نگه میداریم و به آینده پیوند میزنیم و توسعه را بر اساس ریشه فرهنگی ایجاد میکنیم.
جلالی اضافه کرد: همگرایی بین بخش خصوصی و بخش دولتی و وفاق و اتحادی که در یزد مشاهده میشود یک سرمایه فوقالعاده برای فتح آینده است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: هنرمندان سازنده زیورآلات سنتی یزد که طی قرنها موفق به حفظ این هویت شدهاند، خواهند توانست تمام قابلیتهای اقتصاد دیجیتال و قابلیتهای دنیای امروز مانند هوش مصنوعی را برای توسعه این هنر-صنعت بکار گیرند.
وی گفت: امروز در آخرین ماه سال پیمان میبندیم که برای آینده زیورآلات سنتی یزد، هم دوش و همگرا و همیار یکدیگر همانند گذشته باشیم و تاریخ را همانطور که میراث را در بافت میراث جهانی یزد زندگی میکنیم، حفظ و صیانت کنیم.
ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی به همراه معاون صنایعدستی کشور روز شنبه وارد یزد شدند و مورد استقبال نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استان قرار گرفتند.
این ارزیابان از کشورهای آرژانتین، هند، تایلند و اندونزی با هدف بررسی وضعیت زیورآلات سنتی شهر یزد جهت ثبت جهانی آن به ایران آمدهاند.
ارزیابان پس از ورود به یزد از بازار زرگرها و کارگاههای سنتی تولید زیورآلات برای آشنایی با روند ساخت زیورآلات سنتی بازدید و سوالاتی را از هنرمندان و صنعتگران فعال در این حوزه پرسیدند.
این ارزیابی گامی مهم در مسیر ثبت جهانی یزد به عنوان یکی از قطبهای زیورآلات سنتی جهان است.
زیورآلات سنتی یزد شامل طلا و نقره و دیگر انواع آن، به دلیل اصالت و دیرینگی این هنر-صنعت، تنوع در ساخت، نوآوری و خلاقیت سازندگان و عیار بالای طلا، همواره مورد توجه بوده است و همه اینها باعث شده تا بعد از ثبت ملی زیورآلات سنتی یزد در فاصلهای اندکی، پروندهای برای ثبت جهانی زیورآلات آن آماده شود.
یزدیها از قدیم در حرفه زرگری و شیوه استخراج طلا تبحر خاصی داشتند تا جایی که استانهای دیگر برای قالبگیری، طلای خود را به یزد می آوردند و از گذشته زرگری یکی از فعالیتهای شاخص اقتصادی در یزد بوده است.